Вівторок, 14.05.2024, 11:50
Вітаю Вас Гість | RSS

П'ятикорівська ГІМНАЗІЯ

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 113
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Березень » 22 » Тиждень фізики та математики
19:30
Тиждень фізики та математики

У ЗОШ І-ІІ ст. с. П’ятикори стало традицією проводити предметні тижні. З 18 березня по 22 березня 2019 року вчителем математики Баран Ганною Василівною школі було проведено Тиждень математики та фізики.
На жаль, багато людей вважають, що математика - це наука, в якій немає нічого цікавого, лише цифри і формули. Але розвіяти такі думки вдалось протягом Тижня, де проводились математичні заходи: конкурси, змагання, математичні свята, ігри.
Предметний тиждень мав за мету підвищення інтересу школярів до знань з предметів,стимулювання самоосвітньої, комунікативної, творчої компетенції учнів, розширення їх кругозору, поглиблення знань, розвиток через гру цікавості до математики, виховання чесності, доброзичливості під час проведення змагань, турнірів, ігрових боїв.
Програма тижня була насиченою та різноманітною.
Впродовж тижня учні школи розв'язували цікаві завдання, знайомилися з маловідомими і незвичайними фактами, пов'язаними з математикою й математиками. В рамках цього тижня в школі пройшло багато цікавих заходів.
Для учнів 7та 9 класів був проведений математичний бій «Своя гра», де впевнено перемогли учні 9 класу. 
Учні 5-7 класів зіграли в математичну «Формулу успіху», де грали команди 5 класу «Нулики» , 6 класу- «Винахідники» та 7 класу «Ікси». Удача посміхнулася команді учнів 7 класу, які дістали перемогу в даному конкурсі. За ходом гри спостерігало журі у складі Машевчук Т.В.та Ярмолюк В.В.
Також в середу ще бв проведений міні-турнір для учнів 7 та 9 класу «Як добре я знаю фізику». У запеклій боротьбі змагалися збірні учнів 7 та 9 класу,с формувавши команди «Фіксики» та «ЖиДи». Перемога була за «ЖиДами»
Одним із засобів зацікавлення учнів математикою був позакласний захід «Велична 7» для учнів 5-9 класів. Цікава боротьба юних математиків розпочалася із представлення та девізу двох команд : «Діамант » та «Лідери». За ходом змагань спостерігало журі: Баран Т.С., Малярд О.П та Ярмолюк В.В, які неупереджено і справедливо оцінювали кожне завдання. Команди по черзі отримували запитання і відповідали дуже швидко, чітко, правильно. По закінченню турніру підсумки підвела Баран Т.С., де відмітила, що усі були уважними та кмітливими, зосередженими і спритними, доброзичливими та веселими і тому перемогла команда «Лідери» з відривом в 1 бал від команди учнів «Діамант».
В четвер відбувся Міжнародний конкурс з математики "Кенгуру 2019". В ньому взяли участь 22 зареєстрованих до участі учні із 2-9 класів. З собою вони взяли вправність, зібраність і кмітливість.
В останній день тижня був проведений конкурс «Найрозумніший математик школи». В ході гри цей титул дістався учениці 9 класу – Марині Мельничук. 
Звання «Найкмітливіший математик» отримав Клікін Данило- учень 5 класу, «Найактивнішим та найспритнішим математиком» стала учениця 7класу Богдана Гучук, яка показала хороший рівень знань як з математики та і з фізики, учениця 9 класу Гапонюк Дарина стала «Найінтелектуальнішим математиком». Звання «Ерудований учень» отримав Андрій Шевчук, який брав участь у всіх конкурсах. 
Цей Тиждень дав можливість ширше пропагувати досягнення і значення математичної науки, прищепив учням любов до математики, сприяв розвитку і виявленню здібностей учнів. Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення: логічність, здатність до абстрагування, порівняння, доведення тверджень. Ми переконалися, що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчути себе переможцем, творцем прекрасного.

Світлина від Anna Baran.

 

 

Світлина від Anna Baran.

 

 

 
Переглядів: 264 | Додав: аня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Вхід на сайт
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Конкурси