Вівторок, 14.05.2024, 20:30
Вітаю Вас Гість | RSS

П'ятикорівська ГІМНАЗІЯ

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 113
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Грудень » 13 » Андріївські вечорниці
18:17
Андріївські вечорниці

З–поміж найбільших зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим був день Андрія, 13 грудня, коли, за українським звичаєм, сільська молодь збиралася в одній хаті на так званих «великих» вечорницях, влаштовуючи там усілякі забави.

Де панує неповторний дух жартів та веселих пісень, де ллється повноводною рікою мелодійна українська пісня , де парубки силою міряються, а дівчата, наче квіточки мліють від задоволення приготування вареничків та вишивання ,там проходять зимовими вечорами веселі українські вечорниці.

Останні роки національний колорит все більше набуває популярності на святах -

І це безперечно.

Вся Європа захоплюється нашими неповторними стравами, традиціями,

красою природи і дівочої вроди.

З метою відтворення обряду проведення вечорниць у загальноосвітній школі І-ІІ ступенів с.П'ятикори були проведені українські вечорниці. Тут було розкрито красу обряду. Учні мали велике бажання відроджувати і оберігати народні звичаї, робити добре і мудре.

Це було свято народної мудрості та свято української народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам з дитинства – української народної пісні.

Веселі конкурси, запальні танці, чарівне ворожіння, смачна калита - все дарувало радість. Але особливо були до смаку гарячі варенички, якими господиня вечорниць Баран Тетяна Степанівна , пригощала всіх гостей.

Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.Світлина від Anna Baran.

Переглядів: 199 | Додав: аня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Вхід на сайт
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Конкурси